Morgan ville ha något bättre än en vanlig husbil:

Golden Dream är i en egen klass

Efter ett antal exklusiva husbilar ville Morgan Qvarfordt ha något bättre.
– Jag var inte nöjd med mina tidigare husbilar, trots att det var det bästa marknaden hade att erbjuda, säger han och fortsätter:
– Min Golden Dream är något helt annat. Nu har jag en husbil som är välbyggd in i minsta detalj och helt fantastisk att köra. Det här är överlägset allt annat jag har ägt.

Morgan hymlar inte med att han är perfektionist. Det märks också när vi hälsar på i hans Golden Dream. Utvändigt är husbilen skinande blank och innanför dörrarna är känslan att man kommer in i en husbil som precis har lämnat fabriken. Men så är det inte. Morgans 12 meter långa och fyra meter höga Golden Dream, byggd på en 3-axlad Volvo FH12-chassi, levererades 2016. Bilen har tagit familjen runt på resor både i Sverige och ute i Europa.

Det händer att jag tar min Golden Dream när jag reser i jobbet. Jag bor bättre i den än på hotell och jag kan dessutom ta med mig vår hund på resorna, säger Morgan Qvarfordt.

– Det är ju en riktig lastbil med allt vad det innebär. Stark motor på 500 hästar, luftfjädring av bästa sort, dimensionerade bromsar och den styrbara bakaxeln gör att den är väldigt smidig att köra. Här sitter jag bra, säger Morgan när han tar oss ut på en provtur. I husbilen saknas egentligen ingenting. Jämfört med en ”vanlig” husbil är det här något helt annat i fråga ommaterialval, utrustning och finish. – Jag har haft fem husbilar genom åren och ett antal av de värsta och mest välutrustade. Men med tanke på vad jag har betalat så är jag besviken på vad jag fått. Det har varit mycket plast i inredningarna och ganska klena detaljer. Nu har jag en husbil i samma prisklass som tidigare, men kvalitetsmässigt är det här något helt annat. Nu är jag riktigt nöjd!

Vad är du mest nöjd med?

– Nu har jag en husbil som fungerar lika bra sommar som vinter. Så var det inte tidigare. Jag ville också ha en husbil med tankar som var ordentligt dimensionerade. Nu kan vi leva i husbilen i nästan två veckor utan att fylla på färskvatten eller tömma septiktankar. Och vi klarar oss också utan elanslutning om så krävs. Det tycker jag också är suveränt.

Vilka var tankarna när du skissade på köket?

– Det ska vara rymligt och väl utrustat, det har jag saknat tidigare. Jag har en sambo som är utbildad kock och vi älskar att laga mat när vi är ute och reser. Här har vi både gas- och induktionsspis. Det är lätt att laga god mat.

Garaget under sängkamammaren, vad finns där?

– Oftast har vi med oss en Smart-bil och några cyklar.

Hur ser dina framtida husbilsplaner ut?

– Vi tycker det är fantastiskt att kunna ha med oss i stort sett allt när vi reser, oavsett om det handlar om en kortare tripp i Sverige eller om vi beger oss ut i Europa.
– Livet i Golden Dream är väldigt härligt och fritt. Jag har faktiskt redan lite planer på att beställa en ny Golden Dream. Men det blir tufft att skiljas från denna.